Carl von Linnés Trädgårdsfest

1700-talsklädda på Linnés trädgårdsfest

Välkommen att fira Carl von Linnés födelsedag!

DATUM: 18 maj
PLATS : Linnéträdgården i Uppsala
TID: 11.00–17.00
Fri entré

Gör en tidsresa till 1700-talet, med frasande kjolar, glänsande skospännen och mathantverk. Fynda hantverk, experimentera, träffa Linné och lär dig mer om Linnés vetenskaper idag.

Program i Linnéträdgården klockan 11-17

Fri entré till Linnéträdgården och Linnémuseet hela dagen.

Öppet hus hos familjen Linné. Linnémuseet finns i det hus som en gång var Carl von Linnés bostad. Välkommen in i professorsbostaden som användes för forskning, undervisning och privatliv. Föremål, möbler, tapeter och porträtt berättar om Linnés tid och liv. Museet tar in 30 personer samtidigt, så väntetid kan uppstå.
Arrangör: Svenska Linnésällskapet 

Linnés botaniska trädgård. Möt Linnés trädgård i begynnande blomning och festlig inramning. Följ med på visningar av de växter Linné odlade. Lär dig mer om trädgårdens historia.

Visningar kl 11.30, 12.3 (engelska), 13.30, 14.30 (engelska), 15.30. Start framför entrébyggnaden (avgiftsfritt).
Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar.

1700-talsmarknad. Försäljning av produkter på 1700-talstema. Hur var det att leva på Linnés tid? Sällskapet Gustafs Skål är ett 1700-talssällskap som iklädda sina vackra dräkter gestaltar livet på Linnés tid med lek, dans och uppträdanden.

Prova 1700-talskläder. Klä dig som barnen på 1700-talet! Sällskapet Linnés Hammarby lånar ut kläder till barnen. Be någon ta ett kort på dig och din kompis!

På marknaden kan du också köpa allt från krukor till vackra smycken och glasföremål. Här finns också information om trädgårdsföreningar samt parker och trädgårdar i Linnés Uppland. 

Tradgardsfest6Carl von Linné och samlingarna. Genom en utställning i orangeriet berättar Evolutionsmuseet historien om Linné och hans samlingar. Hur kom de till Uppsala? Vilka arter var det och var finns de idag?
Arrangör: Evolutionsmuseet.

Forskning och framtid:

Experimentverkstad. Linnécentrum för växtbiologi i Uppsala bjuder in till experimentverkstad. Träffa forskare och lär dig mer om ståndare och pistiller.

Evenemangsinformation. Välkommen till Linnés Uppsalas informationstält. Här berättar vi om allt spännande som finns att uppleva i trädgården idag, och vad som händer i Linnés Uppsala i sommar.

Linnémuseet i Uppsala

Programpunkter under trädgårdsfesten

Publiceras under april.

Linnéträdgården

Välkommen!

Carl von Linné i Linnéträdgården

Linné – Uppsalas världskändis

Ingen annan stad i världen kan uppvisa så många spår av den världsberömda vetenskapsmannen Carl von Linné. I Uppsala finns ett världsunikt kulturarv efter Carl von Linné och en excellent kreativ forsknings- och innovationsmiljö inom områden som utvecklats ur Linnés vetenskaper.

Linnés trädgårdsfest är ett Miljömärkt Event

Av organisationen Håll Sverige Rent.

Mijömärkt event

Trädgårdsfestens utställare på marknaderna

Utanför trädgården

  • Svenska Pelargonsällskapet

Hantverksmarknaden

  • Uppsala Trädgårdssällskap
  • Linnés vänner
  • Grävlings naturprodukter

1700-talsmarknaden

  • Frö och freja
  • Härjedalsbröd/Svenskt Mathantverk
  • Sällskapet Gustafs skål
  • Pirum. Pärlor och ädelstenar
  • Sällskapet Linnés Hammarby
  • Danmarks Hembygdsförening

En pdf med mer information om utställarna publiceras i slutet av april.

Trädgårdsfestens arrangörer

Linnés Uppsala är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Uppsala kommun, Sveriges lantbruksuniversitet, Svenska Linnésällskapet och Destination Uppsala.

Projektledning via Uppsala linneanska trädgårdar, Uppsala universitet.

Trädgårdsfestens medarrangörer

Biotopia, Evolutionsmuseet (Uppsala universitet), Linnécentrum för växtbiologi, Sällskapet Gustafs Skål (med Barn- och ungdomsdansgrupp samt dansgruppen Branicula), Danmarks Hembygdsförening, Sällskapets Linnés Hammarby.

Praktisk information

Det finns ett stort utbud av caféer och restauranger i området runt Linnéträdgården. Café Carl von Linné har servering i trädgården.

I närheten av Linnéträdgården finns busshållplatser för både stads- och länsbussar, för mer information se www.ul.se

Gångavstånd till Resecentrum, ca 600 m.

Uppsala Tourist Center

Uppsala Tourist Information

Upplev mer under ditt besök till Uppsala. Uppsalas turistinformatörer guidar dig genom stadens stora utbud av aktiviteter, aktuella evenemang, kända besöksmål och smultronställen. Ta gärna kontakt med någon av dem för personlig service. Du når dem enkelt i den kanal du själv föredrar, innan eller under din vistelse till Uppsala.

Mer information om Uppsala hittar du på www.destinationuppsala.se